Sunday, November 28, 2010

~Hijau Mata Hitamku~


Assalamualaikum...





Untuk pengetahuan semua, ini entry terperam dah jadi pekasam dekat seminggu gamaknya. Aku buat-buat tapi lepas tu lupa nak post.. Terperap jer dalam draft... Heee.. Jangan mara haa... Hope u guys enjoy reading this entry!

Hari ini kita nak share ngan korang semua pasal my favourite lens which is ColourVue Contact Lens. Well, nak tanya ni, korang pernah dengar ker pasal ColourVue nie? Hehehe.. May be ada yang pernah dengar kot. Tapi secara jujurnya, inilah kali pertama aku dengar jenama contact lens nie.Ye la, dah nama pun si rabun kan, so lens dan diriku tidak dapat dipisahkan umpama pasir dan pantai. Eyh eyh. Ada ker pepatah cenggitu?? Paper je la kan....

Before this, aku pakai lens without colour. Jenama Bosh and Lombs atau nama glamournya orang panggil 'soft lens'. Soft lens tu tak yah citer la kan. Sangat famous kerana keselesaannya yang teramat sangat. Huhu. So, dah lama sangat pakai lens tanpa colour, rasa bosan sedikit. So, kita pun saja la ngada-ngada nak try pakai lens colour-colour. Baru la nampak stylo and trendy kan?? Ececeh. 

First time pakai colour lens nie, tak berani la nak pilih colour yang daring sangat. So, kita pun pilih la colour-colour yang nampak cool and natural jer. Hehe. Nak tau ker nak tau ker?? Jeng jeng jeng.... Kita pilih....


Party Green

and


Sexy Brown


Aku memang sengaja beli dua, pasal hari tu kat CK ada buat promotion and dapat murah, so tak mungkin lah wa tak rembat kan.... Hahaha... Actually harga ColourVue nie agak mahal sebenarnya, dalam RM80 sepasang. Tapi aku beli dua pasang dalam RM110, which mean sepasang lebih kurang RM55. Kira murah la kan....

ColourVue nie memang selesa dipakai. Lens nya pun lembut dan yang paling penting it makes you look gorgeous and give you a dolly like. Siyes tak tipu. Memang comey sangat mata kaw lepas pakai contact lens nie. So apa tunggu lagi. Moh ler kita pakat pakai mata biru pas nie!!!

 mata hijauku


a dolly look alike 



Fokus pada mata jer taw! 
Haaa,,, besar tak mata aku pas pakai lens ini???





Lastly, thank you for reading this entry!


5 comments:

  1. Biasa la... Umah sewa kan? Nanti kita edit yer!

    ReplyDelete
  2. enon...pakai picca dolly la boh kat header..sure meletops...

    ReplyDelete