Wednesday, January 19, 2011

Happy Birthday To Me

Assalamualaikum...

Hari nie, bangun pagi-pagi jer mak dah wish, "Happy Birthday" tapi yang spoilnya siap tanya lagi "yang ke-berapa yer?". Ala mak nie, umur anak sendiri pun tak tahu ker.. hehe. Tak pe, tak pe. Disebabkan mak wish pagi-pagi, maka hati tetap berbunga-bunga.

Semalam, En.Boyfie telefon jauh dari Negeri di Bawah Bayu semata-mata nak wish birthday girlfriend tersayang. Comel tau tak? Siap nyanyi lagi tu... hehe... Suara Dato' H korang memang sedap kalau nak tau. Dah banyak kali orang suruh masuk audition Akademi Fantasia, tapi dia tak nak. Pemalu la katakan.. So, suara yang sedap tu, hanya di salurkan di corong telefon sahaja setiap kali nak pujuk girlfriend dia yang kadang-kadang merajuk dan meroyan tak tentu hala.

Jadi, pada tanggal 19 Januari 2011, maka umur pun telah meningkat ke satu tangga, yang orang kata lebih matang. Alamak, dah 24 tahun rupanya. Tapi syukurlah, sebab muka maitain awet muda. 

Aku sebenarnya, tak kisah pun tentang umur nie, sebab ia hanya suatu angka. Yang penting, cara pembawakan diri kita kena selari dengan usia. Tak boleh la umur dah 24, tapi nak berlagak macam kanak-kanak terencat akal, tak cukup sifat. Terlalu childish. Ataupun nak pot pet pot pet dan bergaya macam la kau wanita 42 tahun. Huh! Tidak tidak!

Jadi sempena hari lahir yang ke-24 ini, aku pun tak de apa-apa special request nak minta dari orang-orang tersayang, cuma rasa bahagia kalau dapat benda-benda berikut:


Chocolate Indulgences from Secret Recipe. This is my favourite cake forever. 



Anna Sui perfume : Rock me

Clinique Moisture Surge Face Spray.
 Inilah satu-satunya koleksi Clinique moisture surge yang aku belum ada.

dan

hadiah misteri dari En. Boyfie. hehe

Sempena hari lahir yang ke-24 ini, rasanya seronok jugak kalau flashback balik kenangan menyambut hari lahir dengan En. Boyfie dan my besties masa ulangtahun kelahiran yang ke-22, dua tahun lepas. 

video

Kalau tengok balik vidoe nie rasa malu sebenarnya tapi dalam hati gembira sebab dapat sambut dengan kawan-kawan rapat dan yang tersayang. Anyway, Happy 24th Birthday to me! hehe

2 comments:

  1. happy birthday dear ainul..
    semoga panjang umur and murah rezeki..
    cepat sampai ke jinjang pelamin..hihih

    p/s : yana pun suka makan indulgence from SR ni..hehehe

    ReplyDelete
  2. thank you yana...
    tu jer kek yang leh makan dari SR
    yang lain cam tak berapa masuk la

    ReplyDelete